Головна » 2016 » Листопад » 16 » 16 листопада - Міжнародний День толерантності
17:29
16 листопада - Міжнародний День толерантності

Толерантність - повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань.

Мабуть, найточніше значення слова толерантність (лат. tolerantia) витлумачує приписуваний Вольтеру афоризм: "Не поділяючи ваших переконань, я життя віддам, захищаючи ваше право їх висловлювати». Іншими словами, кожен вільний дотримувати своїх переконань і має визнавати це право за іншими".

Декларація принципів терпимості, ухвалена ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року
З архіву сайту ІППО: Про Міжнародний день толерантності Ми всі різні. Але ми всі рівні. Кожна людина має право зберігати свою індивідуальність. Проте бути толерантним не значить залишатися пасивним перед обличчям расизму, ксенофобії, гендерної або расової дискримінації, сексизму, ейджизму, насильства!
Декларацію принципів терпимості адресовано державам, які мають гарантувати створення справедливого законодавства, дотримання правопорядку, судово-процесуальних та адміністративних норм.

У статті 2 Декларації говориться, що для того, щоб зробити суспільство більш терпимим, держави мають ратифікувати міжнародні конвенції з прав людини, і, якщо необхідно, розробити нове законодавство з метою забезпечення в суспільстві принципу рівних прав та можливостей для всіх груп та окремих людей.

Переглядів: 507 | Додав: Діна | Теги: Міжнародний День толерантності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: