Головна » 2019 » Березень » 22 » 21 БЕРЕЗНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДИНИ З СИНДРОМОМ ДАУНА
07:13
21 БЕРЕЗНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДИНИ З СИНДРОМОМ ДАУНА

21 березня - Міжнародний день людини з синдромом Дауна, який отримав свій офіційний статус завдяки ініціативі Міжнародної (IDSA) та Європейської (EDSA) асоціацій Даун Синдром на VI міжнародному симпозіумі з питань синдрому Дауна.

Уперше він відзначався у 2006 році, а в грудні 2011-го року Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям, аби підвищити рівень проінформованості суспільства про синдром Дауна й звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції в суспільстві людей з СД.

День і місяць для цієї події були обрані зовсім не випадково — вони символічно позначають природу синдрому Дауна: мова йде про 3 (замість 2, як зазвичай у людини) копії 21-ї хромосоми.

Аби привернути увагу до інакшості, однак не меншовартості, людей з синдромом Дауна по всьому світу в цей день проходить акція «LOTS OF SOCKS». Наша школа також долучилася до цієї акції: діти вдягли різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки. Таким чином наші вихованці вчаться демонструвати свою солідарність з людьми з непарною хромосомою, й водночас відчули на собі увагу інших і зрозуміли, як це — бути не таким, як більшість.

Переглядів: 259 | Додав: Діна | Теги: інклюзивна освіта, Славутицька ЗОШ №4, міжнародний день людини з синдромом | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: