Головна » 2018 » Березень » 22 » Ми долучилися до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна
11:02
Ми долучилися до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі, проведеному в Пальма де Майорка за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

Люди з синдромом Дауна навчаються і при застосуванні відповідних методик можуть розвиватися в інтелектуальному плані. Народжені з синдромом Дауна діти можуть навчитися не тільки самообслуговуванню, але й читати, рахувати й писати, доступні їм і спеціальні знання. Коефіцієнт інтелекту (IQ) людей з синдромом Дауна коливається від 20 до 75 (нормою вважається IQ більше 70).

Свою інтелектуальну відсталість люди з синдромом Дауна компенсують своєю приголомшливою душевністю, відкритістю й наївністю. Вони дуже добродушні, життєрадісні й позитивні люди, самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками в дитячих садах або школах, на майданчиках і спортивних секціях, тим менш помітне відставання в розвитку, кращий психічний і фізичний розвиток таких дітей.

 Наша школа теж вирішила приєднатися до Міжнародної акції «Lots of socks», мета якої - привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями та продемонструвати їм свою підтримку. Своєю добротою, щирістю й безпосередністю діти із синдромом Дауна компенсують все те, у чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто й перевершують їх. Сьогодні "сонячні люди" - це актори, спортсмени, музиканти, моделі, дизайнери та навіть ведучі на телебаченні. І насправді немає професії, яку б вони не змогли опанувати. Чи мистецтва, у якому б не реалізувалися. Тому для учнівського, батьківського та педагогічного загалу був створений інформаційний стенд про відомих та успішних людей з синдромом Дауна. Діти із задоволенням розфарбували хромосоми у вигляді шкарпеток, виражаючи своє толерантне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами. Усі, хто бажав, мали змогу подивитися соціальний відеоролик, який розвінчує популярні міфи та стереотипи про людей з синдромом Дауна. «Сонячні» діти, як і всі діти з особливими потребами в Україні, мають відчувати себе рівноправними членами суспільства та бути захищеними і щасливими. Власним прикладом ми демонструємо, що толерантність і любов до ближнього – це ті основоположні цінності, які мають єднати український народ.

Переглядів: 239 | Додав: Діна | Теги: День людини з синдромом Дауна, акція, Славутицька ЗОШ №4 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: