Головна » 2017 » Вересень » 18 » Міжнародний день демократії
11:22
Міжнародний день демократії

Демократія являє собою якийсь повноцінний політичний режим, заснований на методі колективного чи колегіального прийняття рішень, при якому кожен з учасників має рівний вплив на кінцевий результат, відповідно і міра відповідальності, а також соціальної напруги, вимірюється більш часом, на який прийняте це рішення, будучи швидше розмитим суспільним чинником. Зараз її відносять до основних і універсальних суспільних загальнолюдських цінностей. Вона є фундаментом для побудови принципів всіх провідних держав, співтовариств, союзів і федерацій, а також лежить в основі Організації Об’єднаних Націй.

Тому, для учнів 6-А класу був проведений виховний захід з елементами тренінгу "Сприйняття інших. Ознаки демократії", який провела практичний психолог школи Піщуліна Д.В.

За допомогою вправи "Усі різні, усі рівні" учні дізнаються про те, що в них спільного, та те, чого вони раніше не знали про своїх однокласників. Також діти зустрілись з відмінностями та зрозуміли, що відмінність має коріння у соціальних структурах.

Підсумовуючи заняття, учні зробили спільний колаж "Ознаки демократії".

Заняття підготовано за посібником Ради Європи із серії «Живемо в демократії» Том VІ: «Навчання демократії. Збірник практичних занять з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини».

 

Переглядів: 320 | Додав: Діна | Теги: міжнародний день демократії, Славутицька ЗОШ №4 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: