Головна » 2018 » Листопад » 28 » ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР «НЕНАСИЛЬНИЦЬКЕ СПІЛКУВАННЯ – ФУНДАМЕНТ НОВОЇ ШКОЛИ»
21:33
ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР «НЕНАСИЛЬНИЦЬКЕ СПІЛКУВАННЯ – ФУНДАМЕНТ НОВОЇ ШКОЛИ»

27 листопада 2018 року практичний психолог школи Піщуліна Д.В. провела психолого-педагогічний семінар «Ненасильницьке спілкування – фундамент нової школи».

"Ненасильство – не стратегія, яку можна використати сьогодні й відмовитися від неї завтра. І це не та річ, що зробить вас беззахисним; ненасилля – це творення позитивних стосунків між людьми замість суперництва, що домінує в нашому світі… Сутність ненасильства – відкрити душу позитиву», – так в передмові до книги М. Розенберга написав Арун Ганді, засновник і президент Інституту ненасильства Махатми Ганді.

Під час освітнього заходу вчителі ознайомилися з теорією ненасильницького спілкування, дізналися про його основні складові: опис (спостереження) ситуації, почуття/емоції, потреби та прохання.

Також виконали вправу на дослідження свого внутрішнього психологічного стану, адже перш ніж об`єктивно сприймати інших та події навколишнього світу, треба пірнути в себе й зазирнути в своє істинне «Я».

Педагоги прослухали інформаційне повідомлення про систему ненасильницького спілкування (ННС) Маршала Розенберга, що презентує модель спілкування Вовків, модель спілкування Жирафів» (Позиції Вовка й Жирафа). Потім разом закріплювали отримані знання, виконуючи практичні вправи-перетворення висловів, які носять насильницький характер на дипломатичну мову.

Усім педагогам були роздані інформаційні буклети  "Схема ненасильницького спілкування".

Переглядів: 373 | Додав: Діна | Теги: практичний психолог, ненасильницьке спілкування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: