Головна » 2017 » Грудень » 14 » Психолого-педагогічний семінар «Підвищення рівня толерантності та запобігання проявам дискримінації в суспільстві»
12:23
Психолого-педагогічний семінар «Підвищення рівня толерантності та запобігання проявам дискримінації в суспільстві»

З метою оптимізації шкільного середовища та недопущення випадків булінгу (насильства серед підлітків), вироблення системи дій при виникненні булінгу у навчальному закладі практичним психологом школи Піщуліною Д.В. 12.12.17. був проведений психолого-педагогічний семінар з теми «Підвищення рівня толерантності та запобігання проявам дискримінації в суспільстві».

За даними різних досліджень, майже кожен третій учень в Україні, так чи інакше зазнавав булінґу в школі, потерпав від принижень і насміхань: 10% – регулярно (раз в тиждень і частіше); 55% – частково піддаються знущанню зі сторони однокласників; 26% – батьків вважають своїх дітей жертвами булінґу.

На початку педагоги обирали з фігурок «Кіндер-Сюрпризу» образ себе у дитинстві аби на мить згадати себе маленьких. За планом семінару практичний психолог повідомила про ознаки «шкільного булінгу», їх види. Під час командної роботи педагоги визначали причини та психологічний портрет булера й жертви переслідування. По завершенню семінару спільним рішенням були схвалені практичні рекомендації щодо профілактики проявів дитячого насильства.

 

Переглядів: 500 | Додав: Діна | Теги: психолого-педагогічний семінар, булінг, Славутицька ЗОШ №4 | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 1
1 kv98  
0
Чи можна переглянути весь семінар?

Ім`я *:
Email *:
Код *: