Головна » 2019 » Грудень » 2 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
19:36
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня 2019 року відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.
    Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.
    Психологічною службою школи щороку проводиться просвітницька акція «Червону стрічку носять небайдужі», в якій беруть участь всі охочі учні старших класів, педагоги та батьки. 
    Також 29 листопада практичним психологом школи Піщуліною Д.В. було проведено рухову інтелектуальну гру-вікторину «Разом проти СНІДу» (за матеріалами посібника «Чесна гра. Перша ліга») між учнями 9-х,11-го класу. Для учнів 8-го класу проведено заняття-тренінг з використанням інтерактивних методів навчання «ВІЛ-СНІД: передбачити, уникнути, не захворіти», під час якого діти закріпили знання про ВІЛ-СНІД та визначили шляхи зараження вірусом.  
    Соціальним педагогом школи Лукіянчук С.В. були проведені профілактичні заняття «Що ми знаємо про ВІЛ/СНІД» для учнів 4-В класу та дітей, хто відвідує факультативний курс «Вирішуємо конфлікти. Будуємо мир навколо себе».

Переглядів: 195 | Додав: Діна | Теги: профілактичні заняття, червона стрічка, Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІД | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: