Головна » 2019 » Жовтень » 18 » Європейський день боротьби з торгівлею людьми
18:01
Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня  уся світова спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який започатковано у 2007 році Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.
 Протягом тижня практичним психологом школи Піщуліною Д.В.  був проведений просвітницький захід до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми для учнів 11-го класу «Як не потрапити в тенета торгівця людьми».
    Учні визначили етапи викрадення та способи вербування людей, які можуть призвести до примусової трудової діяльності. Намагалися встановити, хто у запропонованих фотопортретів є жертвою та організатором викрадення людей. Наостанок підлітки зібрали  у валізу важливі документи та інформацію, яка допоможе краще адаптуватися до нових умов перебування в інших країнах або на території іншої області. 
    Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації,  з використанням примусу, або шляхом підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію.

Переглядів: 214 | Додав: Діна | Теги: Європейський день боротьби з торгів, Славутицька ЗОШ №4, практичний психолог | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: