Головна » 2021 » Лютий » 25 » Інтерактивне заняття «Протидія булінгу в дитячому середовищі»
19:03
Інтерактивне заняття «Протидія булінгу в дитячому середовищі»

Наш заклад став учасником Хеппі Челенджу від програми Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів за сприяння організаторів Центру "Розвиток КСВ" та Mondelēz International Foundation. 

Тиждень 1 - Школа дружби (23.02 - 02.03) 

Тема цього тижня - дружня взаємодія між дітьми та протидія булінгу. Булінг (цькування) — це агресивна та вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним та/або психологічним тиском. За результатами дослідження, проведеного Фондом ООН Юнісеф у 2017 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу впродовж останніх трьох місяців, а 24% дітей стали жертвами цього явища. Найбільш вразливими до булінгу є сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які, в силу різних життєвих обставин, «замкнуті в собі», закриті для спілкування. Найчастіше діти піддаються цькуванню з боку однолітків за свій зовнішній вигляд, переконання, поведінку, а також через різні життєві обставини тощо. 

Практичний психолог школи Піщуліна Діна провела інтерактивне заняття для учнів 7-А класу «Протидія булінгу в дитячому середовищі». Підлітки під час заняття закріпили свої знання про види та ознаки булінгу. На прикладі вправи «Скріпка» усвідомили, наскільки важливо підтримувати дружні стосунки. А виконання вправи «Ярлики» дозволило на собі відчути різні стилі спілкування. 

Заняття пройшло цікаво та пізнавально.

Переглядів: 161 | Додав: Діна | Теги: чеппі челендж, здорові школи, протидія булінгу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: