Головна » 2020 » Грудень » 3 » Інтерактивний захід «Можливості обмежені – здібності безмежні» до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями
21:31
Інтерактивний захід «Можливості обмежені – здібності безмежні» до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. 

Усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України. 

З просвітницькою метою практичний психолог Діна Піщуліна  провела інтерактивний захід «Можливості обмежені – здібності безмежні» для учнів 3-В класу

Під час уроку діти дізналися про ї відомих людей, які попри фізичні вади розвитку досягли успіху: Нік Вуйчич, Андреа Бочеллі.

Для того, щоб молодші школяри зрозуміли, наскільки важко буває людям з особливими потребами, вони пограли в ігри. Показували невербальним способом закодовані зображення-слова, навпомацки пробували вгадати предмети, які були заховані в чарівному мішечку. 

Діти підсумували, що кожен має право на повагу, гідне ставлення, пообіцяли дотримуватися правил недискримінаційного підходу в спілкуванні з іншими.

Переглядів: 199 | Додав: Діна | Теги: Міжнародний день людей з особливими, 16 днів проти насильства | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: