Головна » 2019 » Жовтень » 17 » Міжнародний день боротьби з бідністю
20:27
Міжнародний день боротьби з бідністю

Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності щорічно відзначається у всьому світі 17 жовтня. Це свято створене, щоб ми не забували про те, що є люди, які потребують елементарних речей і їм потрібна допомога.

З метою пропагування ліквідації бідності, розширення кругозору молодших школярів стосовно життя в інших країнах, виховання толерантного ставлення до людей, які опинилися в складних життєвих обставинах практичний психолог школи Піщуліна Д.В. провела для учнів 3-Б класу «годину психолога».

Діти дізналися цікаві факти стосовно виникнення міжнародного дня, ознайомилися з діяльністю місцевих та міжнародних благодійних фондів («Червоний хрест», Фонд Ріната Ахметова, тощо). Взяли участь у дискусії стосовно того, за яких обставин людина може опинитися в складній життєвій ситуації та винаходили способи вирішення таких ситуацій. Також дітям сподобалась інформація про життя й діяльність Мати Терези. Наостанок діти порівняли свої умови життя, забезпеченість з такими, які є в країнах, що розвиваються.

Історія проведення Міжнародного дня боротьби з бідністю нерозривно пов’язана з датою 17 жовтня 1987 року. В той день більше ста тисяч чоловік зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де в 1948 році була підписана Загальна декларація прав людини, щоб віддати данину пам’яті жертв убогості, насильства і голоду. Присутні заявили, що убогість є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав. Відповідні заяви накреслені на пам’ятному камені, який був відкритий в той день.

Переглядів: 191 | Додав: Діна | Теги: Міжнародний день боротьби з бідніст, Славутицька ЗОШ №4, «година психолога» | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: