Головна » 2020 » Грудень » 3 » Урок-тренінг «Живи вільно» до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства
06:54
Урок-тренінг «Живи вільно» до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства

Рабство може здатися застарілим поняттям, адже в більшості колоній воно було скасоване ще в XIX столітті. Однак вважати, що рабство в сучасному світі повністю викоренене, буде помилкою. Існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах, передача вдів у спадок та боргова кабала.

Торгівля людьми — явище глобальне. Воно дуже впливає на країни, що знаходяться в стані політичної та економічної трансформації або постконфліктного стресу, які в основному і є країнами походження для всесвітнього кримінального процесу торгівлі людьми. Людей, що живуть у скрутних умовах, привертає можливість поліпшення свого життя в багатших і розвиненіших країнах, а в той же час у країнах призначення зростає попит на низькооплачуваних робітників в нелегальних трудових секторах економіки, а також в легальних трудових секторах з низькою заробітною платнею.

Долучившись до проєкту ГС «А21 Україна», практичний психолог Діна Піщуліна  провела сьогодні для учнів 10 класу урок-тренінг «Живи вільно». Під час заходу підлітки дізналися про методи вербування, форми експлуатації людини. Пограли в гру «Міф чи правда?», під час якої аналізували спірні питання та ситуації. Кожен старшокласник зміг висловити свою думку, побоювання щодо навчання та праці за кордоном. Разом дійшли до висновку, що тільки перевірена інформація та надійні джерела допоможуть уберегтися від негараздів у майбутньому.

Переглядів: 206 | Додав: Діна | Теги: Міжнародний день боротьби за скасув, 16 днів проти насильства, живи вільно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: