Головна » 2019 » Лютий » 5 » Інтимне селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?
19:15
Інтимне селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?

5 лютого за ініціативи Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби відбулася Всеукраїнська акція #STOP_SEXтинг до Дня безпечного Інтернету, який відзначається в 140 країнах світу, зокрема в Україні.  

Щороку в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом із тим збільшується кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі – онлайн-грумінг та вимагання. Налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці вимагають у дитини інтимні фотографії та шантажують її, погрожуючи розіслати фото знайомим, вимагають більш інтимні матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі.

Наші учні 8-11 класів з завідуючою бібліотеки Бахметовою Н.О. та соціальним педагогом Лукіянчук С.В. приєдналися до онлайн-уроку на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні.

4 лютого практичним психологом школи Піщуліною Д.В. була проведена «година психолога» для учнів 7-Б класу «Інтимне селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?», під час якого учні мали змогу передивитися відеоролик про оnline сексуальне насильство над дітьми (онлайн грумінг). Діти попрацювали у командах на визначення безпеки підлітків від сексуальних ризиків в мережі Інтернет та шляхи допомоги постраждалим. Наостанок всім бажаючим були роздані буклети з інформацією про допомогу та наголошено на номері телефону дитячої «гарячої лінії» 116 111.

Переглядів: 328 | Додав: Діна | Теги: інтимне селфі, секстинг, практичний психолог, день безпечного інтернету | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: