Головна » 2020 » Вересень » 26 » Книжки від Empatia.pro
20:01
Книжки від Empatia.pro

Коли ГС «Міжнародний інститут інтегрального розвитку» в особі Ясько Катерини запропонувала отримати безкоштовні примірники книг з навичок ненасильницького спілкування, ми заповнили анкету й отримати обіцяні книжки! 
Ненасильницьке спілкування — метод 
спілкування, розроблений американським психологом, доктором Маршаллом Розенбергом, який ґрунтується на емпатії

За методом Розенберга пропонується змінити звичну стратегію мислення й поведінки у конфліктних ситуаціях із реактивної (відповідь на подразник) на усвідомлену й співчутливу. Для цього пропонується постійно турбуватися про себе (свої потреби) та в діалозі з людьми уникати оцінок і критики, натомість звертати увагу на факти, свої почуття та почуття опонента, потреби опонента. Розенберг наголошує, що немає конфліктів на рівні потреб: усі складні ситуації можна вирішити за рахунок створення нових способів задоволення потреб. Таким чином він демонструє, що життя без насильства цілком можливе, як на особистісному, міжособистісному, так і соціальному рівні. 

Метод ННС широко застосовується після військових конфліктів, у системі освіти, практиці соціальної допомоги, бізнесі. 

24 вересня практичний психолог Діна Піщуліна передала шкільній бібліотеці  книги «Ненасильницьке спілкування. Мова життя» (Маршалл Б.Розенберг), «Клас без провини» (Сура Гарт, Вікторія Годсон) та «Шанобливі батьки, шанобливі діти» (Сура Гарт, Вікторія Годсон). Також дякуємо видавництву «Ранок» за такі чудові посібники. Сподіваємося, що книжкова лабораторія змін стане цікавим та ефективним інструментом розвитку колективу нашого закладу освіти та особистісного й професійного зростання усіх учасників освітнього процесу!

Переглядів: 156 | Додав: Діна | Теги: empatia.pro, видавництво ранок, ненасильницьке спілкування | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: