Головна » 2020 » Жовтень » 21 » Психолого-педагогічний семінар «Розвиток емоційного інтелекту молодших школярів у контексті Нової української школи»
05:49
Психолого-педагогічний семінар «Розвиток емоційного інтелекту молодших школярів у контексті Нової української школи»

20 жовтня практичний психолог школи Піщуліна Діна провела психолого-педагогічний семінар «Розвиток емоційного інтелекту молодших школярів у контексті Нової української школи»

Емоційний інтелект входить у топ-10 найбільш важливих у сучасному світі компетенцій, за звітом Світового економічного форуму в Давосі. Емоційний інтелект – поєднання інтелекту та емоцій, за яких особистість здатна розбиратися у своїх і чужих почуттях, рахуватися зтими, хто нас оточує, і будувати з ними стосунки на основі довіри і співпереживання. Це дозволяє людям легше взаємодіяти один з одним у колективі, реалізуючи свої здібності і не заважаючи творчому прояву інших. 

Саме молодший шкільний вік з його емоційною чуйністю до подій, що відбуваються, чуттєвою забарвленістю сприйняття, уяви, розумової та фізичної діяльності; безпосередністю і відвертістю вираження своїх чуттєвих переживань є сенситивним для впливу на розвиток і формування емоційного інтелекту. 

Педагоги на семінарі виконали запропоновані вправи на розпізнавання та вміння передавати емоції іншим, вчилися прогнозувати дії та поведінку колег, дізналися багато корисної інформації. Після семінару вчителі початкових класів отримали матеріали з теми розвитку емоційного інтелекту, які можна застосовувати під час освітньої та виховної діяльності.

Переглядів: 187 | Додав: Діна | Теги: Емоційний інтелект дитини, нова українська школа, вправи на розвиток емоційного інтел | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: